Carmageddon

Carmageddon se prvi put pojavio još 1997. godine, a zbog nasilja i krvoprolića bio je zabranjen širom sveta. Nakon čitavih 16 godina od pojavljivanja prvog dela, koji je bio urađen za Sega Mega Drive konzolu, na Google Play-u je osvanula i Android verzija ove, nekada veoma popularne igrice.

Ako ste se obradovali, moraću da vas razočaram jer Carmageddon nije besplatan. Zapravo na Google Play-u su ponuđene dve verzije ove igrice za preuzimanje: jedna pod nazivom Carmageddon i za njeno preuzimanje je potrebno izdvojiti 1.84$, i druga pod nazivom Carma Free, koja sadrži samo jedan nivo.

Starijoj populaciji su već poznata pravila igre, ali za one mlađe evo kratkog uputstva:

Pravila su veoma jednostavna, da bi ste pobedili u trci potrebno je da prođete kroz sve kontrolne punktove u određenom broju krugova, pritom uništavajući sve protivnike i gazeći sve pešake koji vam se nađu na putu. Ako istekne vreme, gubite trku, ali to vas neće sprečiti da nastavite borbu sa protivnicima. Ipak, pešake nije baš ni tako lako pregaziti jer imaju lošu naviku da se daju u beg, uvek kada pokušate da ih bacite pod točkove.

Na raspolaganju je ukupno 36 kamiona  i 30 automobila, ali oni neće odmah biti svi dostupni. Da biste otključali neke od njih potrebno je da pređete određen broj nivoa ili izdvojite još 99 centi.

Grafika je potpuno u fazonu devedesetih, pa tako ne verujem da će steći veće simpatije novajlija, ali ko zna, devedesete su iz nekog čudnog razloga opet u modi. :/