Killer Escape

Na početku Killer Escape-a nalazite se u krvavoj mračnoj ćeliji, dok vam maskirani ludak preti, koji ipak na kraju izlazi iz ćelije, i zaključava vrata za sobom. Jasno je da nećete ostati tu i čekati da se ovaj vrati, već ćete pokušati da nađete način da izađete iz pakla koji vas okružuje.

Killer Escape je u suštini klasična room escape igrica, u kojoj se igrač nalazi u prvom licu, prikuplja razne predmete rešava zagonetke, slagalice, kako bi otključao vrata i pobegao iz prostorije. Svako ko je makar jednom igrao sličnu igricu, biće mu kristalno jasno koja su pravila igre, a što se gameplay-a tiče, Killer Escape nije ništa novo.

Slagalice i zagonetke nisu teške, i nikada nećete imati problem sa tim koji predmet treba koristiti u datoj situaciji. Jedini problem može predstavljati pronalaženje samih predmeta. Kako je radnja igrice smeštena u dosta mračno okruženje, tako ima i dosta detalja, pa pronalaženje tragova i predmeta potrebnih za bekstvo ponekad uopšte nije lako.

Kada jednom uspete da pronađete ono što vam je potrebno, igra postaje laka i možete je preći za manje od sat vremena. S druge strane, iako je imperativ igre da što pre pobegnete, ne postoje baš nikakve sankcije koliko god vremena da potrošite na izvršenje ovog zadatka, tako da se ispotavlja da su pretnje maskiranog ludaka samo trućanje u prazno.

Generalno, igra ne izgleda loše i komande dobro reaguju, ali je igra prekratka a sama priča pomalo razočaravajuća.

Related Post