Vreme je za našeg Lajavka, dečiju Android igru!

Prva igra u kojoj su različite rase pasa u glavnoj ulozi, koja ima i informativno-edukativni deo o psima, dolazi iz Srbije i besplatna je!

Lajavko je igra za Android uređaje, namenjena deci i svim ljubiteljima životinja, budući da uz igru mogu da nauče kako izgledaju različite rase pasa, kao i da nauče nešto o njima.

Lajavko ima četiri sveta, sa po četiri nivoa, a glavnog junaka, psa kojeg je potrebno bezbedno dovesti kući, možete odabrati između četiri rase pasa. Za sada su to nemački ovčar, labrador retriver, haski i bokser.

“Planirano je da, ukoliko se pokaže interesovanje za ovaj tip igre, redovno objavljujemo nove rase i svetove, kako bi ljubitelji pasa mogli lako da se igraju sa svojom omiljenom rasom psa”, kaže Marko Jevtić, jedan od osnivača. On objašnjava da je glavni motiv za pravljenje igre bila potreba da se napravi igra bez eksplicitnog nasilja, koja bi bila izazovna za igranje, a opet uz koju bi nešto moglo i da se nauči.

“Igru smo napravili jer volimo pse, ali i jer smo primetili da roditelji dolaze često u situaciju da im deca traže telefon ili tablet, a onda se šokiraju kad vide kakve igre igraju ili kakve klipove gledaju. Pokušali smo da im pružimo igru koja je neobavezna, laka za igranje, a opet da usput mogu da pokupe i neke informacije koje nisu školsko gradivo prema kom bi imali otpor”, kaže on.

U pripremi je i verzija na engleskom, Bark, koja bi uskoro trebalo da bude objavljena.

Lajavko omogućava povezivanje sa Google+ nalogom igrača, na osnovu kojeg se vrši rengiranje i prave top liste najboljih rezultata. Kako bi vam “podigla” takmičarski duh, Lajavko igra, sadrži i ciljeve koje je potrebno ostvariti, poput sakupljenih 100 koski i slično. Igranje Lajavka je izuzetno lako. Koriste se komande gore i dole i lajanje, povremeno još neke, ali tek u daljim nivoima.

Izvor: Mondo

Related Post