Шта профилна фотографија на Фејсбуку открива о вама?

Наиме, нова студија је показала да се само на основу профилне фотографије о особи могу закључити бројне информације. Преко тих се информација затим може створити суд о нечијој личности, наводе научници.

Истраживање је обухватило десетине хиљада профилних фотографија на Твитеру, а мишљење о личности појединих особа стварало се на основу њихових твитова.

Показало се да су разлике у фотографијама заправо показивале и разлику у личности и да се кроз то врло једноставно могло закључити какав је ко.

Већина примедби научника итекако има смисла и показују како профилне фотографије показују и оне делове ваше личности којих можда нисте ни свесни. Тако се показало да отворени и комуникативни људи чешће на профилним фотографијама имају и друге људе. Осим тога, отворенији људи ће и себе приказати јасније на фотографији, а она ће уз то бити и шаренија, веселијих боја.

facebook-avatar

Међутим, оно што можда изненађује јесте чињеница да неуротични људи неће показати своје лице на фотографији. Уколико га, пак, и прикажу, вероватно ће бити још додатних предмета на фотографији, попут чаша, наочара или било каквог другог предмета од стакла, пише Индепендент. Осим тога, уколико је приказано лице неуротичне особе, оно ће бити веће од осталих.

Научници су уверени да је њихова метода предвиђања туђе личности врло тачна, и да се може користити уместо дуготрајнијих метода истраживања нечијега онлајн идентитета. Стога, припазите какве поруке шаљете својом профилном фотографијом, уколико не желите бити погрешно схваћени.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − 5 =