10 stvari koje će samo korisnici Androida razumeti

Korišćenje Android uređaja dolazi sa brojnim stvarima koje samo korisnici Androida mogu razumeti. Korisnici iPhone-a vode dosadan život gde je sve sivo i sa savršeno zaobljenim uglovima. Naš svet je pun boja i jedinstvenih oblika, ali to ne znači da ne postoje određeni Android problemi.

10. Mogućnost punjenja telefona bilo kojim kablom

Ako koristite Android uređaje neko vreme, verovatno imate neograničen broj mikro-USB  kablova.

Većina smart telefona danas koristi mikro-USB kablove za punjenje. Ovo je zgodno kada ste kod prijatelja i najverovatnije imate kompatibilni kabl, ili kada možete prijatelju pozajmiti svoj kabl.

Korisnici iPhone-a nemaju ovu pogodnost. Pošto iPhone koristi sopstveni kabl za punjenje, nije lako pozajmiti kabl. Korisnici iPhone telefona sa sobom uvek moraju nositi dodatni punjač za punjenje ili se osloniti na nekoga ko poseduje iPhone.

P.S. Uvek koristite kabl za punjenje od proizvođača vašeg telefona.

9. Pronašli ste savršenu masku za telefon…ali ne za vaš model

Da li ste ikada išli u prodavnicu i pronašli gigantski zid iPhone maski za telefone, ali samo jedan mali deo za Android telefone? Ako imate najnoviji Samsung Galaxy uređaj ili HTC One, možda ćete moći pronaći nešto, ali ako imate malo stariji model telefona, nećete.

Android dominira tržišnim udelom, ali iPhone je daleko najpopularniji telefon. Samsung je napravio odličan posao u pravljenju Galaxy S linije doslednog i dovoljno popularnog za prikazivanje maski u prodavnicama, ali uređaji poput LG G3 ili Xperia linije nisu tolike sreće. Dobra vest je da postoji puno maski koje možete kupiti online.

8. “Taj telefon je ogroman!”

Pre nego što se pojavio iPhone 6 Plus, ništa nije upoređeno sa velikim Android telefonima. Čak i jednostavni Samsung Galaxy S5 ili HTC One M8 izgledali su gigantski u odnosu na iPhone. Svaki put kada izvučete svoj telefon postojao je neko ko će reći “Taj telefon je ogroman!”, ” Kako možete koristiti ovaj telefon ?! ” itd.

Srećom, Apple je konačno stigao sa vremenom i napravio veći telefon. Nažalost to je dovelo do novog problema, ali više o tome kasnije.

7. Zaostajete sa grupnim porukama

Ako imate puno prijatelja ili članova porodice koji koriste iPhone, vi ste više upoznati sa problemima sa iMessage-om. Vlasnički sistem Apple-a za SMS odlično funkcioniše među korisnicima iPhone-a, ali kada se ne-iOS uređaji uključuju, stvari postaju pomalo zbrkane. Vaši prijatelji bi mogli početi da vas zovu kao “zelenu osobu” jer vaše ime nije iMessage-plavo u aplikaciji za razmenu poruka.

Svi prijatelji koji koriste iPhone mogu da imaju kontinuiranu grupnu konverzaciju, ali pošto ste Android “zelena osoba”, ona vam šalje poruke posebno. Ono što je još gore, kada ste uključeni u grupni razgovor, pretvara sve u “zelenu osobu”, a to stvarno uznemirava iPhone korisnike. Ovaj problem je 100% na Apple-u, ali to može učiniti da vaši prijatelji mrze da koristite Android.

6. Kupovina vodećeg telefona na dan lansiranja bez stajanja u redu

Apple fanovi imaju jedan izbor kada su u pitanju telefoni: iPhone. Sada dolazi u dve veličine, ali i dalje je samo iPhone. To znači da kada iPhone izađe, to je velika stvar. Samo zamislite da je Samsung Galaxy S6 jedina opcija za fanove kompanije Android. U svakoj prodavnici bi bile ogromni redovi. Srećom Android fanovi imaju puno opcija, pa zato ne moramo čekati u redovima.

Kupovina popularnog Android uređaja na dan lansiranja je mnogo lakša nego kupovina iPhone-a. Retko će Android telefon privući linije u prodavnicama. To nije zbog toga što telefon nije popularan. To je zato što imamo više izbora. Možda neko misli da je Galakxy S6 najbolji telefon ikada, ali neko drugi misli da je HTC One M9 najbolji.

5. Biti tretiran kao građanin druge klase

Biti Android korisnik u svetu koji je opsednut iPhone-om definitivno ima svoje nedostatke. Često se osećate kao građanin druge klase koji je izostavljen i progonjen zbog telefona koji koristi.

Najočigledniji primer je kada se aplikacije pokreću za iOS pre Android-a. Uprkos tvrdim činjenicama, i dalje vidimo aplikacije i velike nadogradnje na iOS-u prvo. Apsolutno nema razloga za to. Problem je postao manji tokom godina, ali i dalje postoji.

4. Čekate da izađe savršeni telefon, a onda izađe još bolji

Tom Petty je jednom rekao “čekanje je najteži deo”. On mora da je bio Android korisnik. Mi uvek pokušavamo da pronađemo savršeni telefon. Čim smatramo da smo ga našli, bolji se pojavi. Ako uvek budete čekali na savršeni telefon, završićete sa velikim razočarenjem i bez telefona.

Većina nas nema resurse za kupovinu svakog novog Android uređaja. Srećom proizvođači su smanjili količinu uređaja koji pokreću za godinu dana. Većina proizvođača sada se fokusira na jedan ili dva vodeća uređaja svake godine. Najbolje je da kupite jedan od ovih uređaja i napravite mir sa njim. Nešto bolje će biti objavljeno, ali svaki Android uređaj je sjajan na svoj način. Budite srećni sa onim što imate.

3. Korišćenje glasovnog pretraživanja i navigacije koje zapravo funkcionišu

Siri je zabavna mala igračka koju korisnici iPhone vole pokazati, ali to je sve: igračka. Većina korisnika iPhone-a stvarno ne koristi Siri kao zgodnu alatku. Možda ga koriste za postavljanje alarma i dodavanje podsetnika, ali to je to. Google Now, s druge strane, je super moćan glasovni pretraživač / lični asistent. Siri bi mogla da kaže bolje šale, ali Google trenutno zapravo pomaže da obavite stvari i pokazuje vam informacije kada vam to zatreba. Tako treba da radi lični asistent.

Jedna od najvećih grešaka koje je Apple napravio u poslednjih nekoliko godina je to što je zamenio Google Maps sa Apple Maps. Prilikom lansiranja to je bila nesrećna katastrofa. Uputstva su bila užasna, a veliki delovi mape jednostavno nisu bili tamo. To je bio nered. Srećom Google Maps je dostupan za iOS, ali to nije isto kao i ono što imamo na Android-u. Google mape donose najbolju navigacionu aplikaciju dostupnu za pametne telefone. Tvoji prijatelji trebaju biti ljubomorni.

2. Čekanje ažuriranja za Android

Tom Petty stvarno mora biti Android korisnik. Igra čekanja za Android ažuriranja je verovatno najgore kad si Android korisnik. Ako imate Nexus uređaj možete očekivati blagovremeno ažuriranje, ali ako koristite nešto drugo, čekanje može biti vrlo dosadno. Proizvođači su postigli mnogo više prilikom ažuriranja popularnih uređaja, ali ćete i dalje čekati nekoliko meseci.

1. “Da li je to novi iPhone?”

Samo Android korisnici će razumeti kada neko pita da li koristite Apple proizvod. Zaista nije važno kako izgleda vaš uređaj koji ne izgleda kao Apple. Neko će pitati da li je to najnoviji Apple proizvod.

Ovo je svet u kome žive Android korisnici. Mi te situacije dobro razumemo. Ipak, na kraju dana to sve vredi. Oni mogu imati svoje iMessages i fensi maske, mi ćemo uzeti širok spektar uređaja, opcije prilagođavanja, moćne funkcije i slatke male robote svakog dana.

Related Post