6 mobilnih telefona koji se očekuju u 2016. godini

Početak godine je, kao i uvek, prilično uzbudljiv jer se tada održavaju CES (Sajam potrošačke elektronike) u Las Vegasu i MWC (Svetski mobilni kongres) u Barseloni, događaji na kojima se obično predstavljaju najvažniji telefoni za tu godinu.

Godina koja je na izmaku donela je puno odličnih pametnih telefona, a ovaj trend nastaviće se i u 2016. godini. Zimo.dnevnik.hr donosi popis mobilnih telefona koji će se pojaviti u prvoj polovini 2016. godine, a većinu njih će pokretati Android operativni sistem.

ASUS ZenFone 3

1. ASUS ZenFone 3

Očekuje se da će novi ZenFone doći sa sve popularnijim skenerom za otisak prsta, USB Type-C ulazom, no ostatak specifikacija trenutno nije poznat.

2. LG G5

Očekuje se da će LG G5 biti predstavljen u aprilu, a ovo će biti prvi telefon kojeg će pokretati Snapdragon 820 procesor.

3. HTC One M10

One M9 se po izgledu nije previše razlikovao od svog prethodnika pa je moguće da će HTC ove godine predstaviti potpuno novi dizajn.

4. Samsung Galaxy S7 i S7 Edge

Očekuje se da će Samsung Galaxy S7 i S7 Edge, izgledati identično, odnosno da će imati kućište od metala i stakla. Također, očekuje se Super AMOLED Quad HD ekran od 5,2 inča, kamera od 20 MP, podrška za SD karticu i Exynos 8890, odnosno Snapdragon 820 procesor.

5. Sony Xperia Z6

Sonyjeva Xperia Z6 će najverojatnije u sebi imati Snapdragon 820, a očekuje se i da će ovaj model biti vodootporan.

6. iPhone 7

iPhone 7 gotovo sigurno neće biti predstavljen početkom godine, već tek u septembru 2016. Već se sada nagađa da bi nova perjanica Applea ovaj put mogla biti bez fizičke “home” tipke, ali i bez 3,5mm ulaza za slušalice.

Izvor: Sci-Tech

Related Post