Adobe Lightroom stigao na Android telefone, tableti slede kasnije

Početkom 2014. godine, Adobe je objavio da donosi mobilnu verziju Lightrooma na iPad. Ovo je bila odlična vest za fotografe u pokretu, koji su želeli da obrađuju svoje fotografije u situacijama kada nošenje laptopa ne bi bila najzgodnija opcija.

Iako su se Android korisnici osećali zapostavljeno, Adobe je sada objavio Lightroom i za Android uređaje. Međutim, Adobe Lightroom je trenutno dostupan samo za Android telefone, ali ne i za tablete. Za sada nije poznato zašto se Adobe prvo odlučio za telefone, ali je istakao da Lightroom za tablete uskoro stiže.

U svakom slučaju, Adobe Lightroom za Android je identičan verziji za iOS. Besplatan je za preuzimanje, mada će korisnici morati da imaju pretplatu na Creative Cloud kako bi koristili Lightroom. Aplikacija je trenutno limitirana na Basic Panel i cropping alatke, dok će naprednije funkcije biti implementirane kasnije.

Zahtevi za korišćenje Adobe Lightrooma na Androidu uključuju Android 4.1 Jelly Bean ili noviji operativni sistem, četvorojezgarni CPU od 1.7GHz. 1GB RAM-a i 8GB skladišnog prostora. Aplikacija je dostupna preko Google Play prodavnice.

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × one =