Ako imate ovaj telefon, više NEĆETE moći da koristite Facebook

Iz kompanije Facebook najavili su da će njihova aplikacija do kraja 2016. godine prestati da postoji na BlackBerry uređajima.

Ova odluka objavljena je nakon što je WhatsApp, koji je u vlasništvu Facebooka, takođe potvrdio da će prestati da podržava BlackBerry telefone do kraja ove godine.

– Veoma smo razočarani Facebookovom odlukom s obzirom na to da znamo koliki broj ljudi voli ove aplikacije. Pokušavamo da nagovorimo čelnike ove kompanije da promene odluku, ali trenutno i dalje stoje pri svom stavu – istakao je Lu Gazola, vođa BlackBerry App ekosistema.

Iako će Facebook aplikacija prestati da postoji na BlakBerry telefonima, korisnici ovih uređaja neće u potpunosti ostati bez mogućnosti pristupanja ovoj društvenoj mreži, pa će tako umesto aplikacije moći da koriste web sajt.

Podsetimo, BlackBerry je u novembru 2015. godine predstavio prvi smartfon sa Androidom, a da li će ih odluka o ukidanju Facebooka i WhatsAppa naterati da se u potpunosti posvete uređajima sa pomenutim operativnim sistemom, ostaje nam da vidimo.

Izvor: Telegraf.rs

Related Post