Analitičari kažu da iPhone 7 nije dovoljno dobar da iskoristi neuspeh Notea 7

Samsung je polagao velike nade u Galaxy Note7, a ubrzo nakon što je uređaj objavljen činilo se da će biti veliki hit. Telefon je privukao veliki broj kupaca, ali se kasnije ispostavilo da je Samsung morao da povuče Galaxy Note7. Samsung je izgubio milijarde dolara, a mnogi su verovali da će Apple iPhone 7 iskorisiti situaciju. Ipak, pojedini analitičari su mišljenja da Apple iPhone 7 telefon jednostavno nije dovoljno dobar za tako nešto.

Kako je Galaxy Note7 flagship proizvod, pretpostavka je bila da će mnogi koji dobiju novac nazad kupiti nakon toga iPhone 7, a pored toga to je bio i najnoviji uređaj na tržištu. Sada analitičarska kompanija NPD poručuje da je Samsung uspeo da natera kupce da kupe druge Galaxy telefone visoke klase, a sve to zbog nedostatka inovacija kod iPhone 7 telefona.

Šetan Šarma, mobilni industrijski konsultant, ima slično mišljenje, jer on takođe veruje da iPhone 7 nije dovoljno ubedljiv da natera kupce da ga kupe umesto Notea7. Podsetimo, Samsung je dao korisnicima Galaxy Note 7 telefona priliku da ga zamene za Galaxy S7 ili Galaxy S7 Edge i dobiju razliku u novcu.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post