Analitičari sugerišu novu Touch ID tehnologiju na iPhone 8 modelu

Nedavno je analitičar Timoti Arkuri, iz kompanije Cowen and Company, otkrio da će iPhone 8 za 2017. godinu imati nove senzore. Ovo uključuje i novi Touch ID. Sada i poznati analitičak Ming-Či Kuo, deli sličnu ideju.

Prema navodima Kua, očekuje se da će Apple iPhone 8 implementirati novi Touch ID senzor. On očekuje da će se novi senzor naći ispod displej panela, što je u skladu s ranijim glasinama da bi Apple mogao odbaciti home taster. Kuo takođe sugeriše da bi Apple mogao kapacitivni senzor da zameni optičkim senzorom, međutim zbog teškoća u proizvodnji ova tehnologija možda neće debitovati na narednom iPhone-u.

Tehnologija otiska prsta izgleda neće biti jedina koju bi Apple mogao da implementira. Kuo veruje i da će opcija prepoznavanja lica biti jedna od mogućnosti, a tehnologija će se fokusirati na prepoznavanje kompletnog lica korisnika, a ne samo na oči.

Treba napomenuti da se ovde radi samo o predviđanjima i nagađanjima analitičara, tako da pomenute informacije treba uzeti s rezervom.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post