Analitičari veruju da je još uvek rano za Samsung da odbaci telefone s ravnim ekranom

Bez sumnje je bila dobra odluka Samsunga da u svoju Galaxy liniju telefona uključi modele sa zakrivljenim ekranom. Korisnici su za sada zadovoljni ovim modelima, a ovo je dovelo i do glasina da bi sa Galaxy S8 linijom Samsung mogao u potpunosti preskočiti model sa ravnim ekranom i predstaviti samo S8 za zakrivljenim displejom.

Iako bi se ove glasine mogle ispostaviti kao tačne, analitičari da sugerišu bi bilo prerano ukoliko bi se Samsung odlučio na ovakav potez. Izveštaj The Investora sugeriše da odbacivanje ravnog ekrana nije baš najbolja ideja, bar ne u ovom trenutku, jer zahtevi za zakrivljenim ekranima još uvek nisu veliki.

Ču Dae-jung, analitičar Korejskog instituta za industrijsku ekonomiju i tgovinu, ističe: “Izgleda da trenutno nema velikih zahteva za dual-edge ekranima i neki ih još uvek smatraju nekonvencionalnim, jer bi mogli slučajno da pritisnu stranice telefona”.

Piter Li, iz NH Investment & Securities, kaže da Samsung želi da se izdvoji od konkurencije sa svojim dual-edge ekranima. Međutim, kako bi pojačao efikasnost, Samsung bi trebalo da predstavi sklopive uređaje koji se mogu koristiti i kao telefoni i kao tableti.

Naravno, kompanije neretko uspeju da demantuju analitičare, a ostaje da se vidi kakvi će planovi Samsunga biti i da li će se kompanija odlučiti samo za verziju Samsung S8 telefona sa zakrivljenim ekranom.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × five =