Android fanovi i dalje vole da koriste ove old-school telefone

Smarfoni uglavnom imaju kratak životni ciklus, jer sa razvojem tehnologije i onim što nam nameću proizvođači, čak i najnoviji telefoni za godinu dana postaju “zastareli”. Imajući ovo na umu, članovi Reddit Android zajednice sastavili su zanimljivu listu Android telefona koji su odoleli zubu vremena i još uvek se rado koriste. Ovo je prvih pet, na osnovu broja glasova koje su dobili:

s3

Samsung Galaxy S III – ovo je top izbor Android korisnika s razlogom. Telefon je svojevremeno bio Samsungov uređaj koji je probio granice i lansirao kompaniju u sam vrh Android tržišta. Iako je nakon ovog modela Samsung imao izuzetne smartfone, Galaxy S III i dalje ostaje kao model koji je zacrtao kompanijin put i omiljen je kod korisnika.

n5

Google Nexus 5 – iako je pomalo neobično ovaj telefon smatrati “old-school” uređajem, pošto je lansiran pre samo godinu i po dana, sigurno je da bi se ovaj uređaj na listi našao i 2017. godine. Ovo je pre svega zbog toga što telefon donosi iskustvo “čistog” androida, neopterećenog OEM korisničkim interfejsima ili bloatwareoam provajdera.

hd2

HTC HD2 – ovaj model se karakteriše kao veliko iznenađenje na listi. Prvenstveno zbog toga što HTC HD2 dolazi sa potpuno prevaziđenim Windows Mobile 6.5 operativnim sistemom. Međutim, jedan od Redditora je uspeo da ovaj telefon osposobi da radi na Android 4.0 Ice Cream Sandwich i Windows Phone 8.1 platformama, što je prilično impresivno kada se zna da je telefon lansiran još 2009. godine.

n4

Google Nexus 4 – ovaj model na listi svakako nije iznenađenje, jer se suštinski radi o manjoj verziji Nexus 5 modela, lansiranog godinu dana ranije.

m7

HTC One (M7) – jedan od najboljih telefona koji su lansirani 2013. godine, koji s razlogom nosi sve epitete koji mu se pridaju. Prelep aluminijumski dizajn, odličan hardver i softver. HTC je uradio još bolji posao godinu dana kasnije, a s nestrpljenjem očekujemo MWC 2015, da vidimo šta nam je HTC spremio sa One (M9) modelom.

Izvor: Benchmark

Related Post