Android ili iPhone: Najvažnija razlika i odluka

Da li kupiti iPhone ili Android? Zašto je Android bolji nego iPhone – rekli smo vam! Zašto je iPhone bolji nego Android – rekli smo vam i to!

Ali, najvažnija razlika tiče se novog softvera.

I iPhone i Android uređaji koji su u istom cenovnom rangu rade dobro. I jedan i drugi imaju mnogo prednosti i nekoliko mana. Ipak, ono o čemu ne smete zaboraviti da mislite kad je izbor novog pametnog uređaja u pitanju je – novi softver.

Da se odmah razumemo – nemojte odmahivati rukom i kolutati očima: nov softver je bolji, donosi više opcija i starije modele čini i dalje aktuelnim s novim firmware-om. Da je aktuelna softverska verzija i najbolja, novih nikad ne bi ni bilo, a znamo da to nije slučaj. Nove verzije ispravljaju greške, stabilnije su, brže, manje opterećuju bateriju i donose nove opcije.

Za Android postoje i “Custom ROM” mogućnosti, koje najpopularnije uređaje održavaju u životu još neko vreme nakon što oni prestanu da budu važni proizvođaču, ali problem ovih ROM-ova jeste što neke opcije često ne rade, a i nisu svi vični njihovom korišćenju.
Od premijere u septembru, novi Android Marshmallow instaliran je na manje od osam odsto aktivnih Android uređaja. Istovremeno predstavljen iOS 9, sad dostupan u iOS 9.3 verziji preuzet je na skoro 90 odsto aktivnih iOS uređaja (iPad, iPod i iPhone).

I to je najveća realna razlika ovih uređaja. Ako želite uvek da imate novu verziju softvera – onda posegnite za iPhone telefonom. Ako vam je to stavka koja vas ne „vuče“ previše, onda će svaki Android u iPhone cenovnoj klasi biti više nego dobar izbor.

I to je to. Sve je, na kraju stvar ukusa i ove jedne razlike 😉

Izvor: Mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten + twelve =