Android koji Izgleda i radi kao iPhone

Meizu PRO 6 procureo je već pre nego što je zvanično najavljen, a sad kad je premijera održana ne možemo da se otmemo utisku da je Meizu definitivno inspiraciju za novi, vodeći model, ponovo našao u iPhone uređaju. Ne samo da telefon liči na Apple telefon, nego ima i neke njegove funkcije, kojima su način izvođenja, ime i meniji gotovo identični iOS-ovim.

Ovo, naravno, ne mora da bude loša stvar, ali je svakako ona prva “upala u oči” mnogima koji su videli ili koristili telefon na premijeri.

Portal GSMArena navodi da se Meizu vodio nedavnom premijerom iPhone SE uređaja pri kreiranju PRO 6 modela, pa on ima manji ekran, za razliku od prethodnika koji su ih imali sa 5.7 i 5.5 inča. Meizu PRO 6 ima Super AMOLED ekran od 5.2 inča, koji sadrži 3D Funkciju (imitaciju 3D Touch opcije na iPhone 6S), Full HD rezoluciju i zaštićen je Gorilla Glass 3 staklom.

meizu2

U srcu telefona kuca Helio X25 čipset sa 10 procesorskih jezgara i Mali-T880 grafiku, zajedno sa 4 GB RAM, a ne šest, koliko se spekulisalo pre najave uređaja.

Kameri se posvetila posebna pažnja, pa ona ima 21.1 megapiksel sa senzorom veličine 1/2.4 inča, laserski autofokus, ali i blic koji je sačinjen do 10 dvotonskih lampica, poređanih u kružni otvor. Odmah ispod kamere i blica smeštena je i nešto manja baterija od 2.650 mAh koja se puni po standardu 24W mCharge 3.0.

U prodaji će se pojaviti do kraja aprila po ceni od 340 evra za 32 GB i po ceni od 380 evra za verziju od 64 GB. Meizu he zvanično prisutan u Srbiji, pa ga očekujemo i kod nas.

Izvor: Mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + fifteen =