Android telefon zarazen spijunskim softverom

Po prvi put, Nemacki bezedonosni sektor za prodaju otkrio je pametni telefon koji dolazi sa obimnim spijunskim softverom i to pravo iz fabrike.

Zamaskiran kao Google Play Store, deo je prethodno instaliranih android aplikacija, deluje u pozadini i ne mogu ga detektovati obicni korisnici. Telefon salje licne podatke serveru lociranom u Kini i moze tajno instalirati dodatne aplikacije. Omogucava povracaj licnih podataka, presretanje poziva, onlajn bakovnih racuna, citanje poste, sms poruka, kao i kontrolisanje kamere i mikrofona.

anspy1

Program blokira bezbedonosna azuriranja i sva “sumnjiva” logovanja na telefon direktno su brisana. Jedino sto korisnik moze primetiti jeste Google Play Store ikonicu koja i dalje radi u pokrenutim procesima, a sve ostalo je odlicno preruseno i nazalost uklanjanje je u potpunosti nemoguce.

Zarazeni model N9500 proizveden je u Kini, izgleda poptuno indeticno kao i originalan proizvod i nije ga moguce odstraniti  obzirom da je integrisan u fabrickim podesavanjima. Prodaje se preko velikih onlajn sajtova za prodaju  sirom Evrope I njegova cena se krece od 130 d0 165€.

real fake