Android Pay dostupan kroz par nedelja

Sistem mobilnog plaćanja, Android Pay, će biti dostupan Android korisnicima kroz par nedelja, prema tizeru koji se može pronaći prilikom otvaranja Google Wallet aplikacije iz Google Play Store-a. Tizer navodi da će kroz par nedelja Google Wallet biti rebrendiran u Android Pay, a da će Google Wallet postati potpuno nova aplikacija dostupna na Google Play prodavnici. Sa Android Pay funkcijom, korisnici će moći da koriste svoj Android uređaj sa NFC čipom, kako bi izvršavali svoju kupovinu robe i usluga u radnjama.

00108_1.jpg
Tajming ovog tizera se savršeno poklapa sa ranijim informacijama objavljenim od strane Verizona, koje navode da će Android Pay debitovati 16. septembra. Međutim, druga glasina navodi da će Android Pay debitovati zajedno sa Nexus 5 (2015)/Nexus 5X uređajem, koji će biti objavljen 29. septembra.

Android Pay će koristiti virtuelne brojeve računa umesto brojeva kreditnih kartica, kako bi osigurao bezbednost transakcija. Kako servis pokazuje tačno vreme, mesto i količinu novca za svaku transakciju ostvarenu pomoću Android Pay-a, mogu se lako uočiti lažne aktivnosti na nalogu korisnika. U slučaju da dođe do gubitka ili krađe uređaja, korišćenjem Android Device Manager će omogućiti korisnicima da zaključaju ili obrišu potpuno uređaj.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + eleven =