Android prodavnica opet zaobišla Srbiju!

U komšijskoj Hrvatskoj žale se kako im Gugl sa poslednjim krugom priprema novih zemalja u Play Store, koji se desio 18. marta, nije omogućio kupovinu muzike, magazina i filmova preko Android prodavnice. A šta tek mi da kažemo?!

Nagađalo se da će Play Store svoja virtuelna vrata u Srbiji otvoriti oko 14. februara, ali kao što vidite od toga još uvek nema ništa.

Upućeni izvori tvrde da je i dalje problem pravna i platna regulativa, zbog koje nas zaobilaze i druge kompanije koje svoju robu prodaju virtuelnim putem. Recimo, Apple?!

Da, ali ne zaboravite da će ta kompanija Srbiji svoja vrata sveta aplikacija otvoriti za dva meseca, kada se prvi iPhone model pojavi legalno i zvanično u Srbiji, u ponudi mt:s mreže.

Podsetićemo vas i na izjavu premijera odlazeće vlade Ivice Dačića, da će Google i Apple svoje prodavnice otvoriti u Srbiji do kraja 2013. godine, ali kao što i sami vidite, ni od toga još uvek nema ništa.

I dok nas Android zaobilazi u širokom luku, trenutno postoji samo jedna prodavnica u kojoj softver možemo kupovati onlajn, a to je Windows Phone Store, koji je i u Srbiji omogućio kupovinu programa, igara, muzike i podkastova. Microsoft još uvek nema prodavnicu filmova za Windows Phone.

Izvor: 24 sata

Related Post