“Anonimusi” oborili 5.500 Tviter naloga Islamske države

Hakerska grupa “Anonimusi” saopštila je danas da je oborila više od 5.500 naloga na Tviteru koji pripadaju Islamskoj državi (IS).

“Anonimusi” su to objavili tvitujući sa svog naloga #OpParis, nakon što su objavili “totalni rat” toj džihadističkoj grupi posle niza napada u Parizu, prenosi “Raša tudej”.

“Naša sposobnost da oborimo IS je direktan rezultat naših hakera, minera podataka i špijuna koje imamo po celom svetu. Imamo ljude koji su veoma bliski IS na terenu”, rekao je portparol “Anonimusa” Aleks Paučer.

Kako je dodao, hakerska grupa je izgradila instrumente koji “bi mogli da budu bolji nego sredstva ijedne svetske vlade u borbi protiv IS onlajn”.

annonimus

Svestan da i IS ima svoje hakere, Paučer je izrazio uverenje da džihadistička grupa nema hakere kakve imaju “Anonimusi”.

“Zapodenuli su borbu sa “Anonimusima” kada su napali Pariz i sada bi trebalo da očekuju naš potez”, rekao je on, dodavši da hakerska grupa “neće samo sedeti po strani i posmatrati kako se teroristički napadi izvode po svetu”.

“Anonimusi” su juče objavili video snimak u kojem najavljuju da će “otpočeti najveću operaciju ikada” protiv IS, posle napada izvedenih u petak u Parizu u kojima je 129 ljudi ubijeno, a 352 ranjeno.

Izvor: Slobodna Evropa.org

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 3 =