Aplikacija Rooms podseća na mIRC

U retro aplikaciji Rooms možete biti bilo ko, ali u sobu možete da uđete samo na poziv, odnosno ako vam neko pošalje kod. Aplikacija je potpuno odvojena od Facebooka.

Facebook je u četvrtak predstavio novu aplikaciju koja omogućava ljudima da naprave virtualne “sobe” za chat u koje možete pozvati samo određene ljude zavisno od interesovanja.

Aplikacija Rooms, koja podseća na davno zaboravljene chat sobe s raznih servisa predstavljena je za iOS uređaje u SAD-u i Velikoj Britaniji i deo je plana Facebooka da izbaci niz aplikacija koje će povezati ljude na razne načine.

U aplikaciji možete napraviti sobe ovisno od različitih interesovanja, od uređenja vrtova, jodlanja, stripova… Potpuno je odvojena od Fejsbuka i ne morate koristiti svoje podatke, kao na Facebooku.. U sobe se može samo na poziv koji možete skenirati kamerom telefona.

Kodovi se mogu podeliti kroz društvene mreže, ili u e-mailu, a možete ga i isprintati i ostaviti na nekom javnom prostoru. Autori sobe ili moderatori mogu uređivati izgled sobe i izbaciti nekog i odrediti da mogu da uđu samo oni stariji od 18.

Izvor: B92

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 3 =