Aplikacija za proveru ukradenih automobila

U Brazilu, civili su uz pomoć policije uspeli da otkriju 33 hiljada ukradenih automobila za svega 4 meseca zahvaljujući besplatnoj aplikaciji koja se može instalirati na Android i Windows platformama.

Ova aplikacija koju je razvila vlada ove Južno Američke zemlje, a koja se zove “Check Placa” i potpuno je besplatan, može za svega par sekundi da proveri da li je neki automobil ukraden, samo na osnovu unosa registarskog broja tablica.

Aplikacija je napravljena krajem prošle godine a u toku poslednjih 4 meseca skinuta je preko milion puta a upotrebljena je čak 25 miliona puta.

Predsednik Brazila, Dilma Rusef, je na svom Tviter nalogu objavio da je broj ukradenih vozila koja su pronađena zahvaljujući ovoj aplikaciji veći od 33 000 vozila.

Aplikacija je vrlo jednostavna za korišćenje. Ukucate registarsku oznaku automobila koji vas interesuje i aplikacija vam odmah izbaci da li je on prijavljen kao ukraden ili ne.

Naravno, za funkcionisanje ovakve apllikacije potrebna je i ažurnost policije koja svako prijavljeno vozilo mora uneti u bazu podataka iz koje pomenuta aplikacija crpi informacije.

Izvor: AutoBlog

Related Post