Aplikacije koje „ubijaju“ i bateriju i internet

Društvene mreže na mobilnom telefonu su uglavnom odgovorne za brzo „srkanje“ mesečnog ili nedeljnog internet protoka, nakon čega brzina interneta postaje praktično neupotrebljiva. Da biste ih sprečili da „jedu“ vaš brzi net, uračunat u pretplatu ili bonus paketi, ograničite upotrebu internet saobraćaja u aplikacijama kakve su Snapchat, Twitter, Instagram i Facebook.

Ista je situacija sa WhatsApp, Viber, Pinterest, Tumblr i drugim aplikacijama, koje nude iste opcije za uštedu prilikom slanja i prijema fotki, videa i razgovora i audio poruka.

Portal CNet u video prilogu vrlo jasno je objasnio kako da smanjite potrošnju interneta u tri popularne aplikacije, a vi se potrudite da uradite isto u svim aplikacijama društvenih mreža, ako želite da „produžite“ trajanje internet paketa – podešavanja su manje-više slična.

Već ranije smo vam skrenuli pažnju da trajanje baterije možete da produžite brisanjem Facebook i Messenger aplikacija i njihovim korišćenjem preko Chrome pregledača ugrađenog u Android OS svakako. Na taj način povećaćete autonomiju baterije i do 15 odsto.

izvor: Mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × two =