Apple će naplaćivati kazne od 50 miliona dolara kompanijama iz kojih cure informacije

Apple je poznat po tajnovitosti i skrivanju uređaja i servisa do poslednjeg trenutka pre objave. Stoga i ne čudi da je kompanija sklona raznim restrikcijama. Ukoliko kompanija koja sarađuje sa Apple-om obelodani neku procurelu informaciju, ili se pohvali proizvodnjom komponenti za buduće iOS uređaje, Apple će od nje zahtevati da plati 50 miliona dolara.

Ova informacija je inače potekla iz zahteva za stečaj kompanije GT Advanced Technologies, koja je trebalo da bude dobavljač displeja od safira za Apple. GT je originalno trebalo da proizvodi displeje od kristala safira za iPhone 6, ali je Apple odlučio da za telefone koristi ojačana jonska stakla. Ovakav razvoj situacije je uticao na ogroman pad akcija kompanije GT Advanced Technologies, kojoj je sada potrebna pomoć suda. Kompanija sada duguje Apple-u gotovo 600 miliona dolara unapred isplaćenog novca, za displeje koje ne može ili ne želi da koristi.

Kompanija je podnela zahtev da se ovaj ugovor poništi, spašavajući je od bankrota i pomažući joj da ubedi kupce da vredi ulagati u hardver sa kristalima safira. Ovo naravno znači da će GT biti u prilici da otkrije šta je Apple planirao da uradi sa tehnologijom, što se neće svideti osobama zaduženim za sigurnost informacija u kompaniji Apple.

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + 7 =