Apple će nuditi i besplatnu muziku na svom dolazećem streaming servisu

Nije tajna da Apple planira da predstavi novi servis za reprodukciju muzike, a sve zahvaljujući akviziciji Beats Music platforme. Pretpostavka je da će se ovo desiti na godišnjoj konferenciji kompanije u junu. Ono što je do sada držano kao tajna, jeste informacija o tome da li će ovaj servis biti besplatan ili će se za njega plaćati pretplata.

Većina izveštaja pominje da će Apple za servis naplaćivati osam dolara mesečno, međutim izgleda da kompanija iz Kupertina planira da donese i nekoliko besplatnih opcija. Prema izvorima sajta Recode, ove opcije uključuju besplatni probni period od jednog do tri meseca, SoundCloud-tip servisa gde muzičari mogu da postavljaju pesme za one koji ne plaćaju pretplatu i novu verziju iTunes Radija, koji će donositi liste kreirane od strane korisnika.

ReCode takođe pominje da Apple ne planira da se takmiči protiv drugih servisa, koji nude neograničen besplatan streaming muzike, kao što su Spotify ili Pandora. Kompanija očigledno smatra da koncept besplatnog servisa, sa plaćenim reklamama neće doneti dovoljno zarade, a sprečio bi korisnike i da se osluče za plaćenu verziju servisa. Na kraju, ostaje da se vidi šta će Apple konkretno doneti sa svojim muzičkim servisom bilo da je on besplatan ili se plaća.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + five =