Apple će “zamoliti” Samsung za pomoć?

Pa, to je čudo, pod uslovom da je istina, naravno! Prema kineskim izvorima Apple želi da u novi iPad mini ubaci Samsungove displeje.

Daily Mail prenosi kineske izvore, koje nije citirao, a koji tvrde da se Samsungova super tanka tehnologija, u kojoj se izrađuju Galaxy i neki drugi displeji, izuzetno dopada kompaniji Apple. Prema tim izvorima američka kompanija je toliko zainteresovana za ovu tehnologiju, da je čak spremna da pređe preko spora sa korejskom kompanijom i zatraži pomoć od nje u realizaciji novog mini tableta.

Kineski dobavljači komponenti za Apple prvo su ovu priču ispričali američkom Wall Street Journalu, ali ni taj list nije naveo o kojim tačno dobavljačima se radi. Ipak, oni tvrde da će kompanija Apple tražiti od Samsunga pomoć za izradu novog displeja, koji će imati daleko veću rezoluciju i biće član retina familije, koja je poznata po izuzetnom kvalitetu slike i visokoj rezoluciji prikaza.

U modernom biznisu sve je moguće, ali nam je ova priča pomalo čudna, jer je nakon silnih sudskih rasprava Apple bio taj koji je inicirao rastanak sa Samsungom u domenu proizvodnje memorijskih i drugih čipova.

Prema izveštajima, opet iz Kine, iPad mini 2 ćemo videti u 4. kvartalu 2013. godine.

Šta vi mislite, ima li istine u priči o novoj saradnji?

Izvor: Mondo | Autor: Marko Čavić

Related Post