Apple insajder tvrdi da razvoj Mac računara više nije prioritet

U svetlu velikog finansijskog uspeha kojim se iPhone dokazao tokom proteklih nekoliko godina, izgleda da je Apple značajno smanjio svoje ambicije u pogledu razvoja Mac proizvoda.

Nedavni izveštaj Bloomberga poručuje da će takav trend i ostati. Poslednji put kada je kompanija ozbiljnije osvežila svoju Mac Pro liniju bila je 2013. godina, dok najnovije ažuriranje Mac Mini uređaja datira iz 2014. godine. A pre kontroverznog izdanja MacBook Pro laptopa sa Touch Bar trakom, Apple je zabeležio punih 500 dana bez nadogradnje svog najvažnijeg laptopa.

Prema brojnim neimenovanim Apple insajderima, razvoj Mac računara je pao u pogledu važnosti u kompaniji. Iako Mac računari generišu oko 10 posto ukupne prodaje kompanije, nedostatak inovacija predstavlja veliku pretnju za budućnost kompanije koja bi mogla da ima velike posledice na Apple ekosistem.

Pre ovogodišnjeg pokretanja MacBook Pro laptopa, Apple je navodno napustio ideju o predstavljanju novog dizajna čiji je cilj bio da proširi kapacitet baterije nakon što on nije prošao test.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × one =