Apple iPhone X model od 256GB je popularnija opcija kod korisnika

Apple iPhone X definitivno nije jeftin telefon, sa početnom cenom od 999 dolara za 64GB model, dok model sa 256GB skladištem košta 1150 dolara. Pretpostavka je da će se, sa ovakvim cenama, korisnici pre odlučiti za jeftiniji 64GB model, ali izgleda da ovo nije slučaj.

U izveštaju sajta TheStreet, koji citira istraživanje kompanije RBC Capital Markets, stoji da se više od 4000 ispitanika izjasnilo za iPhone X sa 256GB kao preferiranu opciju naspram jeftinijeg modela. RBC analitičar Amit Daryanani sugeriše: “Verujemo da ovo indicira da deo iPhone X kupaca želi da kupi najbolji  dostupan iPhone i pored značajno više cene u odnosu na bilo koji drugi iPhone u prošlosti”.

Istraživanje je takođe pokazalo i manju zainteresovanost za ovogodišnje iPhone modele u odnosu na prošlu godinu. Prema navodima, 64 procenta potencijalnih kupaca želi 2017 iPhone modele, što je manje od 74% ispitanih korisnika iz prošle godine. Razlog ovoga je što Apple još uvek ne gasi prodaju iPhone 6s modela, te korisnici imaju više opcija pri kupovini.

Izvor: benchmark.rs

Related Post