Apple iPod slavi 15. rođendan

Da li bi Apple iPod uređaj mogao da postigne veći uspeh da Stiv Džobs nije koncentrisao svu pažnju na telefone, veliko je pitanje. Ipak, bez obzira na to u šta ćemo verovati, Apple je pre 15 godina 23. oktobra 2001. godine predstavio iPod. To je bio događaj koji je promenio svet MP3 plejera zauvek. U isto vreme to je promenilo i Apple zauvek.

Apple je postao velika kompanija u sektoru potrošačkih proizvoda umesto proizvođača računara sa statičkim udelom na tržištu. Ipak, značajna stvar se desila tek u aprilu 2003. godine kada je Apple pokrenuo iTunes i iPod počeo da se prodaje veoma dobro. Uz iTunes, korisnici iPod uređaja su mogli brzo da kupe pesmu i sinhronizuju iPod na desktop.

Kada je iPhone objavljen 2007. godine, Stiv Džobs ga je prvo nazvao najboljim iPodom ikada, zahvaljujući novim funkcijama kao što su Touchscreen i Cover Flow. Prvobitni korisnici iPhone telefona su morali da stisnu iPod taster na dnu kako bi pristupili muzici. Danas, kada je star 15 godina, iPod je zamenjen smartfonima i tako će i ostati.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − five =