Apple pozvao korisnike da hitno promene svoje iPhone punjače!

Apple je pozvao korisnike 37 evropskih zemalja da hitno zamene svoje punjače, zbog potencijalne opasnosti koje mogu da se jave tokom punjenja.

Prema zvaničnom Apple sajtu, korisnici 37 evropskih zemalja odmah treba da se jave u predstavništva gde će im punjač A1300 biti zamenjen novim punjačem. Dok zamena ne stigne korisnici imaju mogućnost punjenja telefona preko USB utičnice na računaru ili nekom drugom uređaju. Model A1400, koji je vizuelno sličan modelu koji se povlači je u redu i korisnici koji ga imaju mogu da nastave sa njegovom upotrebom normalno, prenosi “Mondo”.

Svi oni koji imaju A1300 punjač (pogledajte sliku) odmah moraju da prestanu sa upotrebom i prijave se najbližem Apple centru radi zamene. Punjač povlači direktno Apple, koji je samostalno uočio grešku tokom proizvodnje, koja može da izazove pregrevanje i topljenje adaptera ili uređaja. Punjač se prodavao uz iPhone 3GS, iPhone 4 i iPhone 4S modele do kraja 2012. godine, ali i kasnije, kao deo originalne dodatne preme za sve kompatibilne iPhone uređaje. Apple će besplatno zameniti ovaj punjač svim korisnicima koji ga imaju za model A1400 ili noviji, u skladu sa raspoloživim uređajima u trenutku zamene.

Apple-punjac

Foto: Apple.Model sa leve strane – loš – i model sa desne koji je OK.

 

Spisak zemalja u kojima se nalazi Apple predstavništvo dat je OVDE.

Što se korisnika u Srbiji tiče, prepušteni su sami sebi, jer se iPhone zvanično ne prodaje kod nas i ne postoji aktivan centar koji bi besplatno zamenio sumnjivi A1300 model punjača nekim novijim.

Cena originalnog Apple punjača A1400 na internet sajtovima je oko 35 dolara, odnosno oko 3.000 dinara.