Apple radi na konkurentu Snapchat-u

Prema najnovijem izveštaju koji donosi Bloomberg, Apple radi na konkurentu Snapchat-u. Isti izveštaj sugeriše da proizvođač iPhone telefona trenutno testira više funkcija društvenog povezivanja u okviru iOS platforme. Izvor upoznat sa situacijom poručuje da Apple-ovi softverski inženjeri trenutno rade na aplikaciji za deljenje videa. Navodno, Apple-ov plan je da kreira aplikaciju koja će omogućiti korisnicima da snime video, primene filtere, i otpreme ga na društvene mreže za manje od minut.

Prema tvrdnjama, korisnici će biti u mogućnosti da dele video fajlove koristeći platforme kao što je Twitter. Ukratko, veruje se da Apple eksperimentiše sa klonom Snapchat-a. Izvori takođe poručuju da najmanje jedan radni prototip Apple-ove predstojeće aplikacije za deljenje videa može da snima video u kvadratnom formatu koji je Instagram popularizovao među korisnicima telefona.

Navodno, Apple ima planove da pokrene aplikaciju u toku sledeće godine. Međutim, izvori ipak tvrde da Apple-ovi rukovodioci tek trebaju da odluče da li će projekat ugledati svetlo dana. Ukoliko aplikacija ne bude u skladu sa standardima kompanije, pojedine funkcije bi mogle da pređu u standardnu aplikaciju za kameru u iOS platformi.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + five =