Asus želi da duplira isporuke telefona

Asus radi dobar posao takmičeći se na konkurentnom tržištu telefona, ali po svemu sudeći želi još veći rast u narednim godinama. Prema novom izveštaju iz Kine, kompanija želi da duplira svoje isporuke telefona na 40 miliona u naredne tri godine. Ukoliko uspeju da postignu taj cilj, Asus će tada držati tri posto celokupnog svetskog tržišta telefona.

Ipak, to neće biti lako učiniti, jer treba imati u vidu da je Asus prošle godine isporučio oko 20 miliona telefona. Najveći doprinos toj cifri je dala flaghsip ZenFone 3 serija uređaja. Asus očekuje da sve to isprati ZenFone 4 serija koja stiže u drugom tromesečju ove godine.

Podsetićemo se da je kompanija na CES 2017 sajmu prikazala neke zaista zanimljive nove telefone kao što su ZenFone 3 Zoom i ZenFone AR koji donosi 8 GB RAM memorije i podršku za Project Tango i Google Daydream. Asus je prošle godine imao povećanje isporuke telefona od pet posto, a taj broj je u pojedinim zemljama i čak 20 posto, pa Asus vidi veliki potencijal rasta u godinama koje dolaze.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × three =