Besplatan Windows 10 je glavni zahtev korisnika

Ovo nije prvi put da pišemo o besplatnoj licenci za Windows 10, ali ovog puta su korisnici ti koji traže od Microsofta da sledeći operativni sistem bude besplatan.

Microsoftov Windows Feature Suggestion Box, gde korisnici mogu slobodno da postavljaju razna pitanja i glasaju za razne opcije koje bi mogle da budu uvedene u Windowsu 10, otkrio je da je besplatna licenca za ovaj operativni sistem na vrhu zahteva onih koji žele da usvoje ovaj operativni sistem kada bude objavljen.

I dok je činjenje Windowsa 10 “besplatnim za sve” kako korisnici to žele, praktično nemoguća misija, ljudi upoznati sa planovima Microsofta sugerišu da bi Microsoft mogao da razmotri besplatnu licencu za one koji imaju Windows 8.1 a žele novi operativni sistem.

U osnovi, Microsoft bi tako ubio dve muve jednim udarcem. Pomerio bi korisnike Windowsa 8 i 8.1 na Windows 10, a pored toga bi i povećao rano usvajanje novog izdanja.

Neke informacije govore da bi oni koji imaju Windows 7 mogli dobiti značajan popust (koštao bi 30 dolara), ali o svemu ovome se Microsoft još uvek nije izjasnio.

Izvor: B92

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + seven =