BitTorrent bi uskoro mogao da naplaćuje korišćenje uTorrenta

Aplikacije i softver za preuzimanje torrent fajlova se obično koriste za preuzimanje zaštićenih fajlova, koji se ilegalno hostuju onlajn. Najveći deo ovakvih aplikacija je dostupan za besplatno preuzimanje, međutim jedna popularna torrent aplikacija istražuje načine kako bi korisnike naterala da plaćaju za aplikaciju.

Prema navodima Torrent Freaka, uTorrent razmatra ideju naplate svog servisa korisnicima. Kompanija koja stoji iza ovog torrenta, BitTorrent Inc., ističe da besplatna aplikacija ima oko 150 miliona mesečnih korisnika. Kompanija navodi da će testirati različite načine i alternative plaćanja tokom narednih nedelja i meseci, uz uveravanje korisnika da će nuditi opcije za nekoliko različitih budžeta. Ovaj potez bi trebalo kompaniji da omogući poboljšanje uTorrent servisa, izbegavajući reklamiranje i bundle softver, koji takođe mogu biti iritantni za korisnike.

Detalji o ceni za uTorrent servis koji bi se plaćao, za sada nisu poznati, ali kompanija već ima servis sa opcijom pretplate – BitTorrent Sync – koji košta 29,99 dolara godišnje.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =