Brži i lepši Android

Android L operativni sistem biće jedna od najvećih promena koju će doživeti Google telefoni.

Android L biće dostupan korisnicima ove jeseni, što znači da će ga najverovatnije pratiti i predstavljanje novog model Google telefona, odnosno Nexusa. Najveća promena u odnosu na dosadašnji Android jeste dizajn interfejsa koji je nazvan „Material Design“. Predstavljanje svake senke, animacije i sloja slika je realističnije.

Google insistira na tome da OS bude mnogo intuitivniji i prijemčiviji ljudskom oku, kako bi ga dodatno približili korisnicima. Font „Roboto“ je unapređen takođe, kako bi korisnicima gledanje televizije ili korišćenje mobilnih uređaja izgledalo isto.

Notifikacije i zaključavanje ekrana su dobile unapređenja u vidu spajanja u jednu veliku površinu koja nudi korisniku sve bitne informacije. Osnovna ideja je da Android L „uči“ navike korisnika i na taj način nudi jednostavnije interakcije koje će olakšati način korišćenja. Notifikacije neće prekidati korisnika u određenoj aplikaciji, već će davati samo osnovne informacije u uglu, kako ne bi „smetale“. Način zaključavanja će moći da se podesi na osnovu lokacija ili povezanih uređaja.

Google je dosta radio na poboljšanju performansi kako bi što više izvukli iz sada već značajno jakog hardvera novih telefona. Ono će mnoge da obraduje, jeste da će baterija kod tih modela trajati duže za jednu trećinu vremena u odnosu na sadašnju verziju Androida.

Izvor: Blic

Related Post