BUDI MOJE OČI Ova aplikacija omogućava da “pozajmite” svoje oči slepima

Stvari koje svakodnevno obavljamo kao što su proveravanje datuma isteka roka na mleku ili čitanje računa slepim ljudima može biti izuzetno težak zadatak. Ipak, nova aplikacija danskog tima dizajnera napravljena je sa namerom da ovo promeni i omogući pomoć slepima.

“Be my eyes” ili “Budi moje oči” je aplikacija u kojoj oni koji vide mogu da se registruju i volonterski pomažu u razrešenju problema koje postavljaju slepi korisnici. Recimo, ako je nekome potrebna pomoć da mu se nešto pročita, on to objavi na ovoj aplikaciji, korisnici koji vide potom budu obavešteni i onaj ko je u tom trenutku u mogućnosti razreši nedoumicu slepom korisniku.

bmy2

Volonteri svakako nisu u obavezi da pomognu istog trenutka, zbog toga se šalje notifikacija na više telefona gde bi neko od njih, ko ima vremena, mogao da odgovori.

bmy1

Najbitnija odlika ove aplikacije se ogleda u tome da slepa osoba može da dobije priliku da mu neko pomogne, a da pritom ne mora da pita. Recimo, kada bi pitao svog komšiju, on bi mu pomogao jednom ili dva puta u toku dana, dok bi već treći put postao razdražljiv. Na ovoj aplikaciji možete da postavite pitanje i 10 puta u toku dana sa sigurnošću da će vam neko rado odgovoriti.

Izvor: Blic.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − 2 =