Chrome OS osvežen Material Design izgledom i Google Now podrškom

Krajem prošle nedelje, bez previše pompe, Google je počeo da šalje pozivnice za beta kanal za svoj Chrome OS, kako bi korisnici pomogli kompaniji da bolje oblikuje svoj operativni sistem. Neke bete su rizičnije od drugih, ali za ovu Google tvrdi da dolazi sa “malim rizikom”, onim koji će se višestruko isplatiti onima koji žude za novim funkcijama.

Novo u ovoj verziji Chrome OS-a jeste Chrome Launcher 2.0, koji daje brz pristup velikom broju funkcija, uključujući aplikacije koje se najčešće koriste (Hangouts, Calculator, Files i druge). Takođe, neke aplikacije su pretrpele redizajn, kao što je file manager. Google tvrdi da je ovo samo početak, te da će još ažuriranja dolaziti u beta OS kako vreme bude prolazilo. Ostale ključne funkcije ovog ažuriranja uključuju mogućnost otpakivanja Zip arhiva sa lozinkama, a Chrome OS će sada automatski detektovati nove vremenske zone i ažurirati ih po potrebi.

os1

Korisnici koji uđu u betu, povratnu informaciju mogu da ostave preko komandi Alt + Shift + i. Takođe, ukoliko se otkriju bugovi, lako se može vratiti na originalnu i stabilnu verziju operativnog sistema, uz osiguranje da su svi bitni fajlovi backupovani ili u cloudu.

Izvor: Benchmark

Related Post