CIA otvorila naloge na Tviteru i Fejsbuku

Američka Centralno-obaveštajna agencija (CIA) pridružila se u petak svetu društvenih mreža pošto je otvorila naloge na Tviteru i Fejsbuku.

Američka Centralno-obaveštajna agencija (CIA) pridružila se u petak svetu društvenih mreža pošto je otvorila naloge na Tviteru (Twitter) i Fejsbuku (Facebook) i ubrzo komunicirala sa tviterašima, javljaju svetske agencije.

“Ne možemo da potvrdimo niti da demantujemo da je ovo naš prvi tvit”, našalili su se iz CIA na svojoj novootvorenoj zvaničnoj Tviter stranici.

U roku od dva sata od postavljenja naloga, CIA je primila oko 90.000 retvitova i broji 115.000 svojih sledbenika.

Direktor CIA Džon Brenan potvrdio je da novi tviter i fejsbuk nalozi CIA imaju za cilj da pomognu Agenciji da se “više direktno se uključi u javnost i pruži informacije o misiji CIA, istoriji i drugim kretanjima”, navode agencije.

CIA je imala naloge na sajtu za postavljenje fotografija – Flikru (Flickr) i na Jutjubu (YouTube), a nalozi na Fejsbuku i Tviteru omogućiće joj da preko njih objavljuje saopštenja za javnost.

Na početku je pokrenuto pitanje – da li je ovo stvarno Centralno-obaveštajna agencija, pošto su brojni lažni CIA Tviter nalozi nikli tokom godina, pa je mali oprez bio u redu, javlja AP.

A man crosses the Central Intelligence A

 

Izvor: Vecernje Novosti