Ćirilica “oborila” onlajn plaćanje banke

Ukoliko preko Android aplikacije Banke Intesa pokušate da koristite ćirilicu napravićete ozbiljan problem banci.

Pomenuta Banka korisnicima nudi Android aplikaciju za onlajn plaćanje i proveru stanja na računima registrovanog korisnika, koja, kako se ispostavilo, funkcioniše samo na latiničnom pismu.

Novinar MONDO portala ne znajući za ovo “ograničenje” aplikacije, pokušao je da prebaci određeni iznos sa svog na drugi račun i tom prilikom ime primaoca i svrhu uplate popunio koristeći ćirilično pismo.

Nakon nekoliko sati od momenta uplate našeg novinara je pozvala ljubazna službenica iz Službe za reklamacije Banke i zamolila ga da više onlajn transakcije ne popunjava na ćirilici!

Naime, sistem Banke nije prepoznao osnovne informacije o svrsi uplate i drugim generalijama popunjavanim na ćirilici, što je dovelo do zagušenja na sistemu, ali je uplata na kraju, zahvaljujući broju računa koji je pravilno popunjen, ipak stigla na željeni račun.

Kako su nam naveli u Službi za reklamacije, aplikacija nije napravljena da radi sa ćiriličnim pismom i korisnici se najljubaznije mole da to pismo ne koriste prilikom popunjavanja onlajn zahteva za uplatu i transfer novca u aplikaciji.

Izvor: Mondo | Autor: Marko Čavić

Related Post