Cloudflare: ne možemo da ugasimo piratske sajtove

Cloudflare je zatražio od Federalnog suda u Kaliforniji da odbaci tužbu za kršenje autorskih prava koja je podneta protiv njih od strane izdavača u oblasti industrije zabave za odrasle, ALS Scan. CDN provajder poručuje da ne može da ugasi piratske sajtove čak i da to želi, dodajući da njihovo ponašanje svakako nije izazivanje piraterije.

Jedan od vodećih CDN i DDoS servisa za zaštitu, Cloudflare, koristi više miliona sajtova širom sveta. To uključuje i na hiljade piratskih sajtova među kojima je i The Pirate Bay, koji se oslanja na usluge ove američke kompanije kako severi ne bi bili preopterećeni. Vlasnici autorskih prava nisu srećni načinom na koji Cloudflare radi sa ovim sajtovima, ali dok se većina zaustavljala na upućenim žalbama, ALS Scan je stvari izneo pred sud. U tužbi pred kalifornijskim sudom, CDN servis je optužen za razne vrste kršenja autorskih prava.

Međutim, Cloudflare tvrdi da ALS Scan nema legalnog osnova za tako nešto, i traži da se tužba odbaci u potpunosti. Između ostalog oni tvrde i da u ovom slučaju nisu odgovorni za saizvršenje kršenja autorskih prava. Čak i da žele, ne mogu da preduzmu nikakve mere da se to prekine.

Izvor: benchmark.rs

Related Post