Cortana će uskoro raditi na zaključanom ekranu Androida

Microsoft-ov digitalni lični asistent Cortana je počeo sa radom na Windows Phone platofrmi ali se kasnije proširio i na druge uređaje kompanije kao što su konzole i računari. Microsoft takođe radi sa third-party proizvođačima na tome da Cortana stigne i na njihove uređaje. Međutim, sada će biti mnogo lakše korisnicima Android platforme da iskoriste prednosti ličnog aistenta, tako što će Cortanu dovesti na zaključani ekran, jer je Microsoft obratio još više pažnje na Cortanu za Android.

Nedavno je objavljen novi korisnički interfejs za Cortanu na Google-ovoj mobilnoj platformi , i prema novom izveštaju, kompanija testira novi način pristupa Cortani, i to sa zaključanog ekrana Androida. Cortani će na zaključanom ekranu Androida biti dovoljno samo prevlačenje da krene u akciju jer će to omogućiti korisnicima brz pristup digitalnom ličnom asistentu.

U izveštaju se takođe navodi da Cortana na zaključanom ekranu ne zamenjuje konvencionalni zaključani ekran, pa će korisnici biti u mogućnosti da koriste stock zaključani ekran ili onaj prilagođeni.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post