Cortana i zvanično potvrđena za Android i iOS

Microsoft je danas zvanično objavio da će lansirati Cortana aplikaciju za iOS i Android, koja će funkcionistai kao prateća aplikacija za digitalnog asistenta koji dolazi uz Windows 10. Oni koji poznaju Windows Phone, ili Cortanu za Windows 10, biće na poznatom terenu dok budu koristili novu aplikaciju na Androidu. Digitalni asistent će biti u stanju da obavlja iste zadatke, dok će njen Notebook (gde apliakcija skladišti korisnikove preferencije i informacije) biti prisutan uz aplikaciju na svim uređajima.

Prema dostupnim informacija, izgleda da će na iOS platformi aplikacija biti više limitirana, mada i sam Microsoft navodi da će ipak najbolje iskustvo Cortana donositi na Windows uređajima. Radnje, kao što je otvaranje aplikacija glasom ili prolaženje kroz podešavanja i korišćenje “Hey Cortana” komande, neće biti dostupni za iOS i Android – bar u startu. Cortana na drugim platformama nije novina. Koncept je već objašnjen pre nekoliko meseci, kada je tim koji radi na asistentu zamoljen da Cortanu načini korisnijom bez obzira na to koji uređaj se koristi.

Nova aplikacija stiže uz novu Phone Companion funkciju, koja se može naći u Windowsu 10. Sama Cortana će na Androidu biti dostupna krajem juna, a nešto kasnije stiže i na iOS.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 7 =