Da, da, Sony se sprema za Windows Phone!

Kompanija ne želi da bude proizvođač samo jedne vrste smartfona, pa su druge opcije još uvek u razmatranju.

Pjer Peron, direktor Sony Mobile Evropa, potvrdio je u izjavi za TechRadar vest koju smo vam preneli pre nekoliko dana, da je kompanija Sony u pregovorima sa proizvođačima mobilnih sistema, pa i sa Microsoftom. Japanski gigant ne želi da ga povezuju samo s jednim mobilnim OS-om, a istina je da se isključivo Android koristi za Xperia smartfone već više od dve godine.

Sony i Microsoft tesno sarađuju na uspešnom razvoju Vaio serije Sony PC računara, a Windows Phone je vrlo zanimljiva kategorija sa kojom Sony želi da se pozabavi u budućnosti. Pregovori se nastavljaju i dalje, rekao je Peron za taj portal.

Kompanija Sony, tada Sony Ericsson, izbacila je prvo Xperia X1 smartfon sa Windows Mobile operativnim sistemom i bio je prilično zanimljiv izbor biznismenima i japijima. Naslednik je prošao mlako, jer je u međuvremenu Sony Ericsson rešio da se koncentriše na neke druge stvari, a kompanija je imala iskustva i sa projektima Windows Phona, koji nisu bili komercijalizovani. Ipak, u budućnosti će definitivno biti Sony Windows Phona!

Već se radujemo!

Izvor: Mondo