Dačić prezentovao novu aplikaciju MUP-a

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je prezentovao Android aplikaciju “MUP saopštenja” preko koje će građani moći da se informišu o aktivnostima MUP-a. Cilj aplikacije, kako je rečeno na prezentaciji u Palati „Srbija” brzo obaveštavanje građana o aktivnostima MUP, aktuelnim hapšenjima i promotivnim kampanjama.

Prema njegovim rečima, ta aplikacija će na Guglu plej storu biti dostupna građanima za preuzimanje danas posle podne ili najkasnije sutra. Upitan da li će pomoću aplikacije moći da se prati kretanje građana i da se “špijuniraju” građani, Dačić je šaljivo odgovorio: “Možemo mi i bez toga da špijuniramo”.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Slobodan Nedeljković rekao je da je prva funkcija aplikacije izveštavanje i obaveštavanje i da je u planu u naredne dve nedelje postavljanje nove verzije aplikacije sa još oko pet tematskih celina korisnih za građane, pre svega za njihovu komunikaciju sa policijom.

Nedeljković je Dačiću i direktoru policije Miloradu Veljoviću uručio nove službene legitimacije. Dačić je naveo da android aplikacija “MUP saopštenja” ne košta ništa MUP i da je to proizvod MUP-a.

Izvor: Alo