Decembarska nadogradnja za Google Chrome će doneti manju potrošnju memorije

Google je proveo mnogo vremena u naporima da smanji ponekad zaista ogromne zahteve Chrome pregledača na vašem sistemu, ali se zna da na njegovom veb pregledaču i dalje treba dosta raditi. Navodno, Chrome verzija 55 će uključivati i nadogradnju za JavaScript endžin koja će znatno redukovati memorijske zahteve. Kako se mnogi novi moderni sajtovi baziraju upravo na JavaScriptu, to bi trebalo da donese značajna poboljšanja.

Google kaže da se u test sajtovima (u koje kompanija uključuje New York Times, Reddit i YouTube) koristi 50 posto manje RAM memorije u proseku nego kod Chrome 53 verzije. Verzija ove nadogradnje će biti završena do 6 decembra, pa do tog datuma moramo da čekamo kako bi Chrome daleko bolje radio.

Važno je naglasiti da će razliku ovde najviše primetiti korisnici čiji uređaj nema mnogo memorije za početak, ili oni koji koriste Chrome zajedno sa mnogo otvorenih aplikacija u isto vreme. Chrome tim želi još poboljšanja, a posebno onih koja će se odnositi na sisteme koji imaju 1 GB sistemske memorije.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 2 =