Detaljne specifikacije za Samsung Galaxy Tab S druge generacije

Zahvaljujući industrijskim izvorima, pojavile su se detaljne specifikacije dolazećeg Samsung Galaxy Tab S tableta. Tableti dolaze sa novim veličinama ekrana u odnosu na prethodnu generaciju i sada imaju veličinu od osam i 9.7 inča. Tu je i nova rezolucija koju displeji donose, a ona iznosi 2048 x 1536 piksela. Kao što smo i ranije pisali, jasno je da sa novom linijom Galaxy Tab S tableta, Samsung napada tržište kojim blada Apple.

Izvori javljaju da će novi tablet koristiti Samsungov Exynos 5433 čipset, ali ne isključuju mogućnost da se i Exynos 7420 nađe u finalnoj verziji tableta. Softversku podršku će pružati 64-bitni Lollipop 5.0.2. Novi modeli neće imati nadogradnju memorije, koja ostaje na 3GB. Tu je i 32GB interne memorije, proširive do 128GB preko microSD slota. Takođe, kao i prethodni modeli, tableti će imati kamere od 8MP i 2.1MP.

Druga generacija Galaxy Tab S modela će imati metalno kućište i biće impresivno tanak, sa debljinom od svega 5.4 mm. osmoinčni model će biti težak 260 grama, dok će model od 9.7 inča težiti 407 grama. Kapaciteti baterija dva modela će biti 3580mAh i 5870mAh. Treba napomenuti da su tableti još uvek u razvoju, te da je moguća izmena navedenih specifikacija do trenutka lansiranja tableta na tržište.

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − nine =