Digitalna pomoćnica na telefonu

Windows phone je dizajniran da bude najličniji pametni telefon koji radi u korist svog vlasnika.

KOMPANIJA Microsoft naglašava da novi Windows phone 8.1 ima pregršt funkcionalnih aplikacija koje još bolje odslikavaju ličnosti i želje korisnika.

Windows phone je dizajniran da bude najličniji pametni telefon koji radi u korist svog vlasnika. Microsoft najavljuje da novi Windows phone 8.1 dolazi i sa, prvom u svetu, pravom digitalnom pomoćnicom, koja se zove Cortana. Cortana je jedina digitalna asistentkinja koja uspeva da zaista upozna korisnike i izgradi sa njima odnos poverenja. Prepoznaje i kontroliše stvari do kojih je korisnicima stalo, pazi na njih u toku dana, pomaže u filtriranju informacija koje stižu putem telefona. Uskoro će biti lansirana u beta verziji u SAD, Velikoj Britaniji i Kini, dok su ostale zemlje planirane za 2015. godinu.

Na Windows phone 8.1 Cortana je dostupna sa „Start“ ekrana ili pritiskom na search dugme. Sa Cortana korisnici mogu i da razgovaraju, a ako joj se obrate pisanim putem, ona će tako i odgovoriti. Ako se postavi pitanje naglas, Cortana odgovara korisnicima i čak nastavlja da ćaska.

Izvor: Vecernje Novosti

Related Post

One Comment on “Digitalna pomoćnica na telefonu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 5 =