DOBAR IZBOR: Najpovoljniji telefoni koje možete kupiti!

Nova godina samo što nije i nekako u to vreme lakše se odlučimo za kupovinu novog telefona. Evo najpovoljnijih, a najboljih rešenja u najnižem segmentu.

U obzir dolaze Android i Windows Phone smartfoni, jer ćemo u posebnu kategoriju staviti sve ostale, odnosno “nepametne” telefone. iPhone izostavljamo iz ove kategorije, pošto se za male pare može kupiti samo polovan, a polovnim telefonima se ovog puta ne bavimo, osim kako ih dobro prodati, ali i zbog toga što iPhone nema predstavnike najniže klase.

Kao što smo obećali, seriju saveta o kupovini započeli smo pred Novu godinu, a krenuli smo od najboljih telefona koje možete kupiti u Srbiji. Danas su na redu najjeftiniji, slede obični i na kraju ćemo napraviti presek najboljih uređaja u svim cenovnim klasama koji za uloženo (malo ili puno novca) nude najviše.

Zahvaljujući napretku tehnologije danas i jeftin telefon može da uradi mnogo toga što i njegov stariji rođak, koji je mnogo skuplji. U ovom slučaju jeftin telefon je nov, nudi najviše za uložen novac, košta do 150 evra i vredi ga kupiti, odnosno neće vam služiti samo kao “pametan” ukras, nego i kao uređaj koji ćete zaista koristiti za mnoge “pametne” stvari.

Telefone smo uglavnom birali ovako:

– da im je cena do 150 evra

– poželjno je bilo da ima jedan giga RAM u slučaju Androda

– poželjno je bilo da ima “brendiran” CPU u slučaju Androida

– da kamera ima autofokus

– da je memorija za aplikacije što veća i

– da postoji mogućnost nadogradnje softvera (da su nadogradnje planirane).

Lenovo A328

Gigabyte GSmart Aku A1

LG F70

Huawei Ascend G525

Samsung Galaxy Ace 3 LTE

Prestigio Multiphone 5504

Utok 470Q

Nokia X2

Microsoft Lumia 520

Microsoft Lumia 630

Microsoft Lumia 530

Izvor:  Press Online

Related Post