Dokazao da može: Inženjer ugradio ulaz za slušalice u iPhone 7

Odluka Applea da na smartfonu iPhone 7 ukine 3.5-milimetarski ulaz za slušalice nije se mnogo svidela bivšem Googleovom inženjeru Skotiju Alenu.

Iako je tehnološki gigant objasnio da ukida ulaz zbog nedostatka prostora u svom premijum uređaju, 38-godišnji muškarac odlučio je da uzme stvar u svoje ruke i sam reši ovaj inženjerski problem.

Nakon 4 meseca i nekoliko hiljada dolara, Alen, koji trenutno boravi u Šenženu u Kini, pronašao je rešenje, a svoju avanturu zabeležio u 33-minutnom video-snimku.

Kako mu je to pošlo za rukom?

Da bi napravio više mesta za ulaz, Alem je koristio specijalnu alatku za struganje čvstih materijala (poput aluminijuma) koji se nalaze u telefonu.

Zatim je iskoristio mali Appleov adapter koji omogućava povezivanje standardnog džeka sa Lightning portom u iPhoneu.

Osim adaptera, tu je i elektronska ploča koju je Alen sam dizajnirao, a koja služi kao neka vrsta unutrašnjeg prekidača koji omogućava slušanje muzike putem džeka ili punjenje uređaja putem Lightning porta.

To znači da, uprkos vrlo inovativnom rešenju, na modifikovanom iPhoneu 7 nažalost nije moguće istovemeno puniti bateriju i slušati muziku, prenosi Popular Science.

Izvor: vesti-online.com

Related Post