Doogee Y200, smartphone namenjen mladima

Za razliku od nekih proizvođača koji dolaze iz Kine, Doogee i dalje objavljuje redovne nove proizvode koji imaju sve bolje karakteristike, ali istovremeno zadržavaju prihvatljive cene.

Njihova serija Y, skraćeno od ‘Young’, dobila je naslednika modela 100, koji logično nosi naziv 200. Ovaj mobilni namenjen mladima dobio je dodatnu sigurnosnu karakteristiku, koja je postala de facto standard na mobilnim uređajima. Reč je o skeneru otisaka prstiju.

Dok neki uređaji ovu sve popularniju karakteristiku imaju već dve godine, Doogee je odlučio da krene tim stopama tek nedavno. Telefoni s ovom opcijom obično koštaju više, ali Doogee je uspeo da zadrži dobru cenu uprkos ovim mogućnostima.

Osim čitača otisaka prstiju, Y200 dolazi s 5.5 inčnim ekranom rezolucije 1280 x 720, i četverojezgarnim procesorom od 1GHz. Osim toga, uređaj ima 2GB RAM-a, 32GB interne memorije, a za životni vek brine se baterija od 3000mAh.

Što se tiče kamera, Y200 ima prednju kameru od 8MP, dok je zadnja Sonyjeva 13MP s F/1.8. Od ostalih stvari treba spomenuti dvostruki silicijumski mikrofon koji omogućava kvalitetniji zvuk poziva.

Sama cena uređaja je itekako prihvatljiva, pa tako Y200 možete da dobijete za samo 160 dolara, bez carine i poštarine ako naručujete iz skladišta koje nije smešteno u Evropi.

Izvor: B92.net

Related Post