Druženje sa Teslom, Pupinom i Njutnom tokom Noći istraživača

Manifestacija “Noć istraživača”, peta po redu u Novom Sadu, održaće se 26. septembra, a znatiželjni svih uzrasta moći će da se upuste u avanture dostojene najvećih istraživača i naučnika.

“Noć istraživača” će kako najavljuju organizatori proteći u duhu najneobičnijih sastanaka sa naučnicima. Razgovori sa Njutnom i Darvinom, Teslom i Pupinom, druženje sa mladim i afirmisanim naučnicima koji danas istražuju, zatim igranje stonog fudbala i ćaskanje o naučnim i nenaučnim temama uz kafu, predstave, performansi, kvizovi i muzička takmičenja su osmišljeni da predstave sve nauke kao najzabavnije dvorište za radoznale umove.

Nikola-Tesla1

Ove godine “Noć istraživača” dešava se u Tržnom centru BIG i prostoru Studentskog kulturnog centra “Fabrika”, gde je program prilagođen populaciji od 20 do 30 godina.

Manifestaciju će obeležiti i brojne prateće aktivnosti, među kojima i jedinstveni naučni album sa sličicama “Odlepi od nauke”, u kojem će biti predstavljeni najznačajniji srpski naučnici sa svojim dostignućima.

pupin

Najavljeni su i brojni konkursi, radionice, debatni klubovi i ciklus naučno-popularnih predavanja za sve male i velike istraživače, kao i druge aktivnosti koje će septembar pretvoriti u najzanimljiviji mesec nauke do sada.

“Noć istraživača” se organizuje u više od 200 evropskih gradova. Novosadsku organizuju Fakultet tehničkih nauka, Prirodno-matematički fakultet, Kreativno edukativni centar Novi Sad i Udruženje naučnih komunikatora.

Izvor: Radio 021

Related Post