Džo Belfior o Windowsu 8: Znamo gde smo pogrešili

Windows 8 je uz mnogo pompe objavljen u oktobru 2012. godine, a od tada Microsoft je uložio bogatstvo kako bi ga učinio uspešnim. Kako vreme prolazi, sve više postaje jasno da ovaj operativni sistem nije ispunio očekivanja.

Govoreći za Computing, Džo Belfior je otkrio šta je zapravo pošlo po zlu kod ovog proizvoda. “Nije usklađen sa industrijom,” poruka je potpredsednika Microsofta.

Ukoliko njega pitate, nepostojanje Start menija nije to što je izazvalo toliko konfuzije oko ovog operativnog sistema. Takođe, Modern UI optimizovan na dodir i sve ostale promene koje su načinjene nisu krivac, kaže Belfior, već je glavni razlog za slabe performanse ovog operativnog sistema činjenica da nije usklađen sa ekosistemom.

“Nije bilo pravog talasa hardvera koji bi podržao softver u pravo vreme, sa pravom cenom” rekao je Belfior.

Microsoft je obećao lavinu proizvoda koji su trebali doći zajedno sa Windowsom 8, ali su partneri odlučili da odlože objavu novih tableta, računara i laptopova zbog kritika upućenih ka operativnom sistemu u prvim danima nakon njegove objave.

Belfior obećava da će se sve promeniti kada Windows 10 stigne na tržište, i on bi trebao da bude dah svežeg vazduha za Microsoftove partnere.

izvor: B92

Related Post